Moto GP 2014

Vuoden 2014 Moto GP on lähtenyt jo täydellä teholla käyntiin, ja osakilpailuja on pidetty jo Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Mukana on 23 kuljettajaa ja 13 tiimiä: Avintia, Gardeon, Drive M7 Aspar, Ducati, kolme Honda-tiimiä (Go & Fun, LCR ja Repsol), kaksi Yamaha-tiimiä (Monster ja Movistar), NGM, Octo IodaRacing, Paul Bird Motorsport ja Pramac Racing. Johdossa on tällä hetkellä usean vuoden maailmanmestari Marc Marquez (Honda), toisella tilalla Valentino Rossi (Yamaha) ja kolmantena Dani Pedrosa (Honda). Neljäntenä Yamaha-tiimin Jorge Rolento. Honda ja Yamaha ovat siis tänä vuonna vahvoja nimiä, sillä niillä on neljä ensimmäistä sijaa hallussaan. Viidentenä tuleekin sitten ensimmäinen Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioso. Mitä tulee kilpailijoiden kotimaihin, niin seitsemän ensimmäistä sijaa jakavat Espanja ja Italia keskenään, ja vasta kahdeksantena nähdään Saksalainen Stefan Bradl Honda-tiimistä.

Kolminkertainen maailmanmestari, espanjalainen Marc Marquez on vahva ennakkosuosikki myös vuonna 2014 ja Betsafen vedonlyöntikertoimet ovatkin hänen osallaan pienet. Marquezilla on melko suuri piste-ero Rossiin ja Pedrosaan, mutta kautta on vielä pitkälti jäljellä ja yllätyksiäkin saattaa tapahtua. Italialainen Valentino Rossi on vahva haastaja ja moninkertainen maailmanmestari hänkin. Rossi voitti peräkkäiset maailmanmestaruudet vuosina 2002–2005 sekä myös vuosina 2008 ja 2009. Espanjalainen Daniel Pedrosa sitä vastoin tavoittelee nyt ensimmäistä Moto GP-maailmanmestaruuttaan.

Moto GP tarjoaa tänäkin vuonna kutkuttavaa jännitystä niin tavallisille penkkiurheilijoille, kuin Betsafen pelaajillekin. Moto GP:tä on järjestetty yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1949 ja se on yksi suosituimpia moottoriurheilutapahtumia maailmassa. Tällä hetkellä sarjassa ovat menestyneet hyvin Eurooppalaiset kuljettajat.