Moottoripyöräurheilu kasvattaa suosiotaan

Erilaiset moottoripyöräilyn kilpailumuodot ovat kasvattaneet suosiotaan maailmanlaajuisesti. Perinteisesti moottoripyöräurheilu on jaettu ratamoottoripyöräilyyn, johon kuuluu myös speedway ja jääspeedway, sekä maastossa ajettaviin kilpailuihin, joihin kuuluvat eri Motocrossin lajit, sekä Enduro ja Trial -kilpailut.

Ratapyöräilykilpailut ajetaan muusta liikenteestä eristetyillä asfalttiradoilla, ja pyörät ovat erityisesti rata-ajoon valmistettuja, vastaavalla tavalla kuin F1-autot. Ratapyörät ovat varsinaisia tehohirmuja, ja tehokkaimmat 250-kuutioiset pystyvät antamaan jopa 265 hevosvoimaa ja 350 km/h huippunopeuden. Lisäksi kiihdytys 0-200km/h onnistuu peräti neljässä sekunnissa.

Ratamoottoripyräily on erittäin suosittua etenkin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja lajin kärkinimiä tällä hetkellä ovatkin italialainen Valentino Rossi ja espanjalaiset Marc Marquez ja Dani Pedrosa. Speedway on toinen rata-laji, ja sitä ajetaan sora- ja hiekkaradoilla. Pyörissä ei ole jarruja eikä vaihteita, vaan niitä hallitaan erilaisilla ajoasennoilla sekä jalkakosketuksella maahan. Speedway-pyörissä käytetään nappulapäällysteisiä renkaita. Speedway on erityisen suosittua Puolassa ja Ruotsissa. Tämän lajin talvinen versio on jääspeedway, jota ajetaan metallipiikkisillä renkailla jääradalla. Jääspeedway on kehitetty alunperin Venäjällä, missä se on edelleenkin hyvin suosittua. Lisäksi tämä moottoriurheilumuoto on suosittua Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa.

Ratalajien lisäksi kilpaillaan maastossa tai maastoon raivatuilla radoilla. Näistä moottoripyöräilylajeista merkittävin on Motocross (lyhennetään MX), jossa ajetaan maastoon tehdyllä radalla. MX on suosittua maailman joka kolkassa, ja ammattilasia löytyy niin Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Kiinasta, Japanista ja Etelä-Amerikastakin. Motocrossista on kehitetty erilaisia versioita, kuten Freestyle Motocross ja Supercross ja uusimpana Supermoto. Motocross-pyörät on jaettu eri teholuokkiin kuutiomäärän ja moottorin tyypin mukaan.

Motocrossin kanssa samantapainen laji on Enduro, jossa kilpaillaan kuitenkin kestävyydestä ja vertailuperusteena on nopeuden sijaan pisteet, joita tulee kun joutuu ottamaan jalalla maakosketuksia. Tarkoitus on siis saada mahdollisimman vähän pisteitä. Enduro ja Trial -radat ovat erittäin haastavia esteratoja, joissa käytetään esteinä mm. kiviä ja erilaisia tukkeja, ja rata saattaa kulkea vaikka puron yli asetetun laudan tai tukin kautta.

Muita suosittuja moottoripyöräilylajeja ovat erilaiset kiihdytysajot, joissa nimensä mukaisesti kilpaillaan kiihtyvyydellä, ja ajomatka ovat huomattavan lyhyitä, vain joitakin satoja metrejä. Kiihdytysajot ja vastaavat meluisat erikoistapahtumat ovat suuria kansanjuhlija varsinkin USA:ssa, ja niiden ohessa pidetään usein jonkinlaisia festivaaleja. Eri moottoriurheilulajien kilpailuja ja muuta toimintaa organisoivat niiden omat kansainväliset liitot: Kansainvälinen Autourheiluliitto FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) ja vastaava Moottoripyöräurheiluliitto FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) sekä Vesiurheiluliitto UIM. Suosiostaan huolimatta moottoripyöräily ei ole nykyään olympialajina.